Kate bekræftede endelig rygterne


Utallige fotos viser Storbritanniens prins William og hans kone hertuginde Kate Middleton til forskellige arrangementer rundt om i verden. Altid side om side, men aldrig hånd i hånd.

Det modsatte gør sig dog gældende for lillebror prins Harry og hans nye kæreste, skuespillerinden Meghan Markle, der i forbindelse med en sportsbegivenhed i slutningen af september både kyssede og holdt hånd.

Forklaringen bag prins William og hertuginde Kates formelle adfærd ligger, ifølge en ekspert i royal etikette, i en række uofficielle protokoller, der gælder for medlemmer af den engelske kongefamilie, og som blandt andet involverer enhver form for offentlig hengivenhed.

Det skriver People og The Sun.

»Den sandsynlige årsag er, at når de (William og Kate, red.) rejser ud, som for eksempel til Indien, arbejder de teknisk set som repræsentanter for det engelske monarki. Parret giver derfor meget sjældent udtryk for hengivenhed offentligt, hvis overhovedet nogensinde, for at være professionelle i deres roller udenlands,« forklarede Myka Meier, ekspert i royal etikette, til mediet People i april sidste år.

Denne uskrevne regel hører til blandt ‘korrekt’ og ‘velanset’ adfærd blandt de royale medlemmer, hvor alt fra sideposition, bordmanerer og tøjvalg også er defineret.

I slutningen af september deltog prins Harry i en sportsbegivenhed i Canada i selskab med sin nye kæreste Meghan Markle, hvor de ikke lagde skjul på deres hengivenhed. Spørgsmålet er derfor, hvorfor?

Ifølge det britiske medie The Sun findes forklaringen i, at prins Harry og Meghan Markle ikke officielt var på ‘arbejde’, og at den amerikanske skuespillerinde ikke er et medlem af den engelske kongefamilie, hvorfor hun heller ikke havde en officiel rolle.

Dykker man længere ned i teknikaliteterne arbejdede prins Harry som repræsentant for kongehuset, da han mødte forskellige embedsmænd ved åbningsceremonien, men ikke senere hen under selve sportsbegivenheden, der strak sig over syv dage, som han gæstede med kæresten.

Det var samtidig første gang, det nye royale kærestepar blev set offentligt sammen, hvilket prins Harry markerede med et forsigtigt kindkys.

Selvom det engelske kongehus følger de mange uskrevne regler for god, royal etikette, forekommer der ingen officielle regler. I bund og grund handler det om at følge dronningens eksempel, fortalte kropssprogseksperten Robin Kermode til Daily Mail tilbage i februar. Og dronning Elizabeth 2. er efter sigende aldrig set hånd i hånd med prins Philip.

Og især prins William og Kate Middleton følger konsekvent dronningens eksempel ved alle officielle arrangementer.

»Det er meget tydeligt, at William og Kate er følelsesmæssigt tætte, men de har ikke brug for at bevise deres kærlighed. I særdeleshed ikke i forbindelse med officielle anliggender,« fortalte Robin Kermode yderligere til Daily Mail.


Like it? Share with your friends!

533

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kate bekræftede endelig rygterne